• Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Vintertallerken med grønnsaksbiffer (lavprotein)

Oppskriften gir 12 biffer.

Hele oppskriften med 12 biffer gir 5,8 gram protein, 240 mg phe.

1 biff gir 0,48 gram protein, 20 mg phe.

En porsjon gir 3,3 gram protein, 138 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften (12 biffer) trenger du:

Biffene:

  • 3 dl grønnkål (40 gram)
  • 250 gram kokt kald potet
  • 1/2 ss limejucie (saften fra en lime)
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss Loprofin eggerstatning
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1,5 ss rapsolje
  • salt og peppe

Dressing:

  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ts saft fra sitron
  • 1 ts sojasaus
  • 1 ts olje
  • 1 ts vann
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • pepper

 

Til 1 porsjon (2 biffer):

  • 50 gram Loprofin ris
  • 25 gram sukkererter
  • 50 gram mango (i biter)
  • 10 gram grønnkål
  • 1 liten neve spirer

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader.

Slik lager du biffene:

  1. Del hvitløksfedet i biter og bland med olje i en kjøkkenmaskin
  2. Tilsett oppdelt grønnkål og bland sammen
  3. Tilsett potet, eggerstatning, saften fra en lime og krydder. Miks raskt sammen, men ikke for mye. Det skal være hele potetbiter i deigen.
  4. Form til biffer (20 gram/biff).
  5. Stekes i ovn 15-18 minutter. De kan eventuelt stekes i stekepanne med litt margarin.

Lag ferdig biffene.

Bland sammen dressingen i en bolle.

Kok Lorpfin ris etter anvisning på pakken.

Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter mango, sukkererter, biffer, mango og spirer.