• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Vårruller (lavprotein)

Oppskriften gir 3-4 vårruller. Oppskriften egner seg også godt som stekt ris. Da unnlater du bare å lage vårruller av blandingen.

Innholdet er 1,7 g protein og 68 mg phe (< 4 enheter). En vårrull gir < 1 enhet.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du: 

  • 75 g Loprofin ris, ukokt vekt 
  • 0,5 dl strimlet purre
  • 1,5 dl strimlet spisskål
  • En liten gulrot (ca. 40 g)
  • Noen biter rød paprika
  • Rapsolje til å steke i
  • 1 ss østerssaus
  • Et bit agurk i tynne staver
  • 3–4 rispapir, (finnes ofte på den asiatiske hyllen i matbutikken)

Til dressingen:

  • 1 lite fedd hvitløk
  • 2 ss japansk soyasaus
  • 2–3 ts sweet chilisaus
  • Ca 1 ss limejuice
  • 0,5 ts sesamolje
  • Litt chili (frisk eller tørkede flak)

Smaker godt som tilbehør:

  • Fersk koriander
  • Stekt løk og eggefri aioli (hvis du ikke lager vårruller av fyllet men bare stekt ris)

Slik gjør du: 

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Ikke glem å tilsett litt olje i vannet – det hindrer risen i å bli klebrig. Når den er ferdig kokt: hell av vannet, skyll i kaldt vann og la renne av seg.
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen og la den stå og hvile
  3. Finhakk purre og grønnkål, og grovriv gulroten. Del paprika i biter.
  4. Varm opp en stekepanne eller en wok med rapsolje og stek/wok grønnsakene på høy temperatur slik at de blir wokstekte, de skal ikke koke. Rør inn risen mot slutten slik at den blander seg med grønnsakene. Spe på med mer olje for å forhindre at den brenner seg fast. Rør jenvlig.
  5. Tilsett østerssaus og rør sammen. Østerssausen bidrar med umami og gjør retten ekstra smakfull.
  6. Fukt rispapirene, ett om gangen, etter instruksjonene på pakken. Legg rispapiret på en tallerken og legg fyllet avlangt på midten. Legg på agurkpinner og brett sammen til en rull. Gjenta til du har brukt opp fyllet.
  7. Server vårrullene med fersk koriander og dressing til å dyppe dem i