• Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • Dessert
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Vårroser (lavprotein)

Dette er en dessert med butterdeig og epler, formet som roser.

1 porsjon gir 4 roser. 1/4 av oppskriften (en rose), gir 2,7 gram protein og 130 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 400 gram glutenfri butterdeig
  • 100 g kokosmelk
  • 1 ss havrefløte
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss kondensert melk
  • 2 stk røde epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ss melkefritt smør
  • ½ sitron
  • 1 lime
  • tranebærpulver
  • 20 gram hvit sjokolade (ichock)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.

  1. Kjevle ut butterdeigen og trykk ut 4 sirkler. Plasser de i et stort glass.
  2. Visp sammen det tykke fra kokosmelken sammen med havremelk, kondensert melk og maisstivelse
  3. Fordel oppå butterdeigen
  4. Del eplene i to og ta ut kjernen
  5. Del eplene i tynne skiver og legg i en skål
  6. Tilsett sitronsaft, sukker og smør
  7. Plasser skålen i mikrobølgeovenen i 1,5 minutt eller varm opp forsiktig i en kjele til epleskivene er blitt myke
  8. Plasser epleskivene i en sirkelen på butterdeigen
  9. Bakes i ovnen 15 minutter til butterdeigen har fått litt farge
  10. Ta ut og avkjøl
  11. Før servering kan du drysse tranebærpulver og revet hvit sjokolade over (valgfritt)