• Dessert
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Tiramisu med jordbær (lavprotein)

Nydelig tiramisu med jorbær, 3 porsjoner

Oppskriften gir 1,85 g protein og 90 mg phe (3,6 enheter). En porsjon gir 0,6 g protein og 30 ml phe (1,2 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

Til kakedeigen:

  • 30 g smør
  • 40 g sukker
  • 10 g Loprofin Eggerstatning
  • 60 ml lunkent vann
  • 60 g Loprofin Mix
  • 3 g bakepulver
  • 30 ml vann
  • 5 g smør til smøring av formen

Til jordbærkremen

  • 30 g frosne jordbær
  • 10 g sukker
  • 60 g crème fraîche (35 %)

Topping

  • 60 ml pulverkaffe
  • 10 g brunt sukker

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Vei jordbærene og tin dem. Vei og klargjør de andre ingrediensene.
  3. Sørg for at smøret er romtemperatur før lager deigen og pisk smør og sukker med en stavmikser til det er luftig
  4. Bland Loprofin Eggerstatning med lunkent vann i en liten bolle og tilsett deretter den luftige smørblandingen og fortsett å piske
  5. Tilsett Loprofin Mix og bakepulver til blandingen og bland med vann til en jevn deig
  6. Smør en rund kakeform (26 cm), hell i deigen og stek i 15 minutter.
  7. Mos jordbærene med crème fraiche og sukker
  8. Tilbered pulverkaffen med varmt vann
  9. La kakebunnen avkjøles og bruk et glass (7 cm diameter) til å skjære ut seks runde biter av kaken. Da får de en rund form. Plasser så lagvis i 3 glass, start med kaken nederst. Drypp over kaffe og hell i halvparten av jordbærkremen. 
  10. Legg på de siste 3 bitene med med kake, drypp på kaffe og avslutt med den resten av kremen på toppen. Dryss over brunt sukker rett før servering.
  11. Pynt gjerne med jordbær