• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Tikka masala med potet (lavprotein)

Dette er en skikkelig herlig gryte å varme seg på, men passer like godt hele året.

Oppskriften gir 16,8 gram protein og 579 mg phe.
1/4 dels oppskrift gir 4,2 g protein og 145 mg phe.

Dette er en stor oppskrift som du gjerne kan dele med flere. Lag grytebasen og varier fyllet og vipps så har du et måltid for både du som er på lavproteindiett og andre. Bytt f.eks. ut potene (eller behold de) og legg til tofu eller kylling og kok vanlig ris som tilbehør.

Til gryteretten smaker det godt med frisk koriander og mangoterninger i tillegg til Loprofin ris.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til grytebasen trenger du:

  • 1 liten gul løk (ca. 100 g)
  • 3 hvitløksfedd (ca. 15 g)
  • En bit ingefær (tilsvarende 3 ss hakket) (ca. 18 g)
  • En pose Santa Maria tikka masala krydderblanding (35 g)
  • Olje til å steke i
  • 1 gulrot (ca. 70 g)
  • 400 g hakket tomat
  • 400 g Gryr Matfløyel
  • 2 ss tomatpuré (ca. 20 g)
  • Salt etter smak

Fyll til grytebasen: 300 g kokte, kokefaste poteter

Til gryteretten smakker det godt med frisk koriander og noen mangoterninger i tillegg til Loprofin ris.

Slik gjør du:

  1. Hakk løk, hvitløk og ingefær. Varm opp sjenerøst med olje i en kasserolle og stek alt i noen minutter på middels varme. Det skal bli blankt, ikke ta farge.
  2. Riv inn en gulrot og rør om. Tilsett knust tomat, Gryr matfløyel og tomatpuré og la det koke opp og putre sammen under et lokk på gløtt.
  3. Mens det putrer, skrell potetene og skjær de i terninger. Kok deretter bitene myke i usaltet vann.
  4. Kok ris som anvist på pakken.
  5. Bland grytebasen til den får en jevn og glatt konsistent. Det er enklest med en stavmikser. Smak til med salt om nødvendig. Vend inn potetene.
  6. Server med ris, koriander og mango i terninger