• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA

Tacoboller (lavprotein)

Knasende sprø tacoboller som passer godt med Loropfinris til.

Oppskriften gir 6 stk.

Oppskriften gir 2 g protein og 100 mg phe (4 enheter).

Tre tacoboller pluss 1 porsjon Loprofinris, noen salatablader og litt søt chilisaus gir også 2 g protein og 100 mg phe (4 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 liten sjalottløk
  • 1 ts tacokrydder
  • Rapsolje til å steke i
  • 70 g grønnsaker, f.eks. squash og gulrot
  • 2 ss Loprofin crackers (knust i grove biter)
  • 70 g kokt potet
  • 1 ts Loprofin eggerstatning
  • Glutenfritt griljermel/strøbrød til panering

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken
  2. Varm olje i en stekepanne og stek løk sammen med tacokrydder. La løken bli blank, ikke brent. Bruk middels varme.
  3. Riv eller skjær gulrot og squash i småbiter
  4. Knus kjeksen i en morter
  5. Mos grønnsakene og kjeks sammen med kokt potet, den stekte løken og eggerstatning. Form 6 boller. Rør inn noen brødsmuler hvis røren er for løs.
  6. Vend bollene i griljermel før du steker de på middels varme.
  7. Server med Loprofin ris, salat og søt chilisaus
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.