• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Sushisalat (lavprotein)

Oppskriften gir 2,4 g protein og 99 mg phe (4 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

Sushisalat:

  • 75 g Loprofin ris, ukokt vekt (eller så mye ønsker)
  • 1,5 dl agurk og paprika i terninger (ca. 75 g totalt)
  • 2 ss hakket salatløk, vårløk eller gressløk (12 g)
  • 1/3 ark noriark (4 g)
  • Ca. 2 ss tangkaviar, rød og/eller svart

Wasabi dressing:

  • 2 ts japansk soyasaus
  • 1 ts sesam- eller rapsolje
  • 1 ts flytende honning
  • 2 krm wasabi, eller etter smak

Tilbehør

  • 1 ss sprøstekt løk (helst glutenfri)
  • Sushi gari (syltet ingefær)
  • 15 g Chili aioli

Slik gjør du:

  1. Kok risen som anvist på pakken
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen og la den stå og tykne
  3. Skjær agurk, løk og paprika i terninger og bland med den kokte risen
  4. Skjær noriarket i strimler og bland inn
  5. Som tilbehør anbefales tangkaviar, sprøstekt løk, chili-aioli og syltet ingefær