• Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • Snack
  • PKU
  • TYR
  • MSUD

Sushiruller med tangkaviar og chipotle majones (lavprotein)

Sushi med lite protein.

Oppskriften gir 8 biter.

Oppskriften gir 2,5 g protein og 100 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

Ca. 100 g tørrvekt Loprofin ris
1 bit agurk (ca. 8 cm)
En gulrot
En halv paprika, gjerne rød eller gul
1 ss riseddik eller annen mild eddik
1 ts sukker
1 nori-ark (ristet sjøgress/tang, finnes i hyllen over eksotiske matvarer)

Godt å ha til:

1-2 ss chipotle majones eller chiliaioli
1 ss ristet løk
2 ss tangkaviar, rød eller svart
Japansk soyasaus
Wasabipasta
Syltet ingefær

Slik gjør du:

  1. Start med å tilberede risen som anvist på pakken. Hvis du koker risen uten olje blir den mer klebrig. Hell vannet av den ferdigkokte risen. Bland riseddik og sukker slik at sukkeret oppløses. Hell blandingen over risen mens den fortsatt er varm og rør rundt. La så risen avkjøles.
  2. Finn frem et nori-ark  og plasser det med den blanke siden ned. Fordel et centimeter tykt lag med ris på arket, la en kant på noen få centimeter øverst være uten ris. Legg ut staver av agurk, gulrot og paprika på risen. Rull sammen og del den i 8 biter med en skarp kniv.
  3. Pynt med vegankaviar, chipotle majones og ristet løk.
  4. Nyt din sushi sammen med wasabi, syltet ingefær og soyasaus til å dyppe i.

 

Se hvordan du lager Sushi med tangkaviar og chipotlemajones

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Abonner!