• Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • IVA
  • HCU

Stekt Loprofinris med asiatisk vri (lavprotein)

Stekt ris med lite protein.

Oppskriften gir en porsjon.

Oppskriften gir 3,2 g protein og ca. 130 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

75 g Loprofin ris, ukokt vekt (eller så mye som du ønsker å spise)
En liten bit chili
1 fedd hvitløk
1 mellomstor gulrot (ca. 70 g)
60 g spisskål (2-3 dl strimlet)
1 mellomstor kokt potet (ca. 70 g)
Rapsolje til steking
Japansk soyasaus
Sesamolje

Godt å ha til:

Sriracha mayosaus
Fersk koriander
Noen ristede kokosflak
En småhakket vårløk

Slik gjør du:

  1. Start med å koke ris til en porsjon som anvist på pakken. Du trenger også en ferdigkokt potet.
  2. Finhakk chili og hvitløk og grovriv en gulrot. Strimle spisskålen og del den kokte poteten i terninger. Poteten trenger ikke skrelles.
  3. Varm olje i en wok eller i en stekepanne. Tilsett alle ingrediensene unntatt risen og la det frese i noen minutter. Det er viktig at platen er god og varm varm slik at grønnsakene stekes og ikke bare kokes i pannen. Snu inneholdet rundt med en stekespade slik at ingenting brenner seg fast. Tilsett litt mer olje hvis det er nødvendig.
  4. Når grønnsakene er klare, hell i risen og stek videre i et par minutter slik at alt blir vamt. Husk å fortsette å røre rundt.
  5. Smak til med litt soyasaus og noen dråper sesamolje og server med sriracha majo saus og fersk koriander.
  6. Hvis du vil ha noe sprøtt på toppen passer det med noen ristede kokosflak eller hakket vårløk.

Se hvordan du lager Loprofin ris med asiatisk vri

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Abonner!