• Middag
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Sitronpasta med pannestekte grønnsaker (lavprotein)

Sitronpasta med stekte grønnsaker er en god sommerrett. Her har vi valgt ut squash, tomater og hvitløk som du steker og blander med din valgfrie lavproteinpasta.

Oppskriften gir 1 porsjon som inneholder 3,1 g protein og 108 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 50 g squash
  • 50 g små tomater
  • 1 hvitløkfedd
  • Olivenolje til å steke i
  • 1 porsjon Loprofin pasta (ca. 75 g ukokt vekt)
  • Salt og pepper
  • Sitron etter smak
  • Et godt urtekrydder til å toppe med, f.eks Santa Maria urtegårdskrydder

Slik gjør du:

  1. Skjær squashen i fire deler og tomatene i halvdeler. Skrell hvitløken og skjær den i skiver.
  2. Varm opp olje i en panne, vær raus med oljen. Stek squashen. Det må være tilstrekkelig varmt for at den skal ta litt farge. Når det begynner å skje, legger du tomatene i pannen med snittsiden ned. La dem ligge slik mens du fortsetter å vende squashbitene slik at de ikke blir brente. Når det begynner å se ferdig ut, legger du hvitløksskivene i pannen slik at de får steke med det siste minuttet. Her må du kanskje senke varmen slik at de stekes, men uten å ta farge. 
  3. Kok pastaen ifølge anvisningen på pakken. La vannet renne av og bland pastaen med grønnsakene og den gode oljen som nå har tatt smak av hvitløken. Smak til med salt og pepper og saften fra en sitron.
  4. Topp med et godt urtekrydder