• Dessert
  • Snack
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Safranvafler med vaniljekrem (lavprotein)

Oppskriften gir 3-4 vafler.

Oppskriften gir, uten syltetøy, 1,3 g protein og 65 mg fenylalalnin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til hele oppskriften trenger du:

2 ts sukker + 0,5 g safran, eller gurkemeie
2 dl lavproteinmel (ca. 110 g)
0,5 krm salt
2 ts Loprofin eggerstatning
2 dl Loprofin PKU melk
0,5 dl rapsolje (med nøytral smak, det vil si ikke kaldpresset)
Smør/olje til vaffeljernet

Vaniljekrem:

1 dl vispbar lavprotein kremfløte, f.eks Schlagfix
1 teskje vaniljesukker eller en klype vaniljepulver

Bjørnebær syltetøy:

250 g bjørnebær (bruk gjerne frosne)
¾ dl syltesukker

Slik gjør du:

  1. Start med syltetøyet. Legg bjørnebær i en kjele, hell på sukker, rør om mens det koker opp. La det koke i et par minutter, og sett deretter syltetøyet til å avkjøles, da tykner det og er klart til vaflene er ferdige.
  2. Støt safran i en morter slik at safransmaken fremheves så mye som mulig. Gurkemeie kan også brukes hvis du ikke har safran.
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til vaflene. Tilsett melk og olje og visp sammen til en jevn røre.
  4. Sett vaffeljernet til varming og stek når det er klart. 1 dl røre passer til en vaffel. Stekes ca 3 minutter.
  5. Vaniljekremet lager du ved å vispe sammen kremfløten med vaniljesukkeret/pulver til den blir luftig. Serveres sammen med syltetøyet.

Se hvordan du lager safranvafler med vaniljekrem

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Abonner!