• Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Risotto med fersk sopp og spekeskinke

Tilberedelsestid:
45min

Antall porsjoner:
2

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

½ gul løk

1 fedd hvitløk

100 gram fersk sopp

1 ss smør eller flytende margarin

2 dl arborioris (risottoris)

1 ½ dl hvitvin

5 dl varm hønsebuljong

2 dl Nutridrink Protein Vanilje

1 dl finrevet parmesanost

4 skiver spekeskinke

salt

svart pepper

noen stilker timian til pynt

ev. noen ss trøffelolje

 

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter.
  2. Fres løk, hvitløk og sopp i matfett til løken er blank (men ikke la den svi seg). Bland i risen og la det steke videre i noen minutter til.
  3. Hell over hvitvinen og la det småkoke i 2 minutter.
  4. Varm buljongen i en annen kasserolle. Spe risottoen med buljongen i løpet av ca. 15-17 minutter og rør en gang i blant.
  5. Tilsett Nutridrink Protein vanilje under omrøring de fem siste minuttene og la det småkoke på lav varme. Rør om hele tiden. Bland i revet parmesanost. Ha på salt og pepper.
  6. Server risottoen sammen med spekeskinke, fersk timian og ev. noen dråper trøffelolje.