Ingredienser:
½ gul løk
1 fedd hvitløk
100 gram fersk sopp
1 ss smør eller flytende margarin
2 dl arborioris (risottoris)
1 ½ dl hvitvin
5 dl varm hønsebuljong
2 dl Nutridrink Protein Vanilje
1 dl finrevet parmesanost
4 skiver spekeskinke
salt
svart pepper
noen stilker timian til pynt
ev. noen ss trøffelolje
Fremgangsmåte:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del soppen i mindre biter.
- Fres løk, hvitløk og sopp i matfett til løken er blank (men ikke la den svi seg). Bland i risen og la det steke videre i noen minutter til.
- Hell over hvitvinen og la det småkoke i 2 minutter.
- Varm buljongen i en annen kasserolle. Spe risottoen med buljongen i løpet av ca. 15-17 minutter og rør en gang i blant.
- Tilsett Nutridrink Protein vanilje under omrøring de fem siste minuttene og la det småkoke på lav varme. Rør om hele tiden. Bland i revet parmesanost. Ha på salt og pepper.
- Server risottoen sammen med spekeskinke, fersk timian og ev. noen dråper trøffelolje.