• Dessert
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Riskrem med kirsebær

Tilberedelsestid:
ca. 20 min.

Koketid:
ca. 45 min.

Kjøletid:
ca. 30 min.

Antall porsjoner:
ca. 3 porsjoner à 170 g

Energifordeling pr. porsjon (220 g):
Energi 459 kcal, Protein 12,5 g, Karbohydrat 39,3 g, Fett 27,8 g, Kostfiber 1,0 g

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

50 g grøtris

2,5 dl melk

1 fl. Nutricia Compact Protein Vanilje

En knivsodd salt

25 g mandler

1¼ dl kremfløte

½ vaniljestang (frøene)

25 g sukker

Kirsebærkompott

 

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp melk og proteindrikk. 
  2. Tilsett ris og salt. 
  3. Rør godt til blandingen koker igjen. Skru ned varmen og la grøten koke videre på svak varme i ca. 45 minutter. Fjern snerken underveis. La grøten avkjøle. 
  4. Hakk mandlene, og rør dem inn i den kalde grøten. 
  5. Pisk krem av fløten. Vend den forsiktig inn i grøten i to omganger. 
  6. Smak til med sukker. Retten serveres med kirsebærkompott.