• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Ravioli med gresskar (lavprotein)

Gresskar kan du bruke til mange retter. Hvorfor ikke prøve i en hjemmelaget ravioli?

Oppskriften gir 1,69 g protein og 84,3 mg phe (3,3, enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

Til pastadeigen:

  • 150 g Loprofin mix
  • 10 g Loprofin eggerstatning
  • 1 ss gurkemeie eller paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 70 ml vann
  • 20 ml olivenolje

Til fyllet:

  • 50 g gresskar (butternut-gresskar foretrekkes)
  • 5 g Loprofin eggerstatning
  • 5 g kremost
  • Salt, pepper og spisskummen

Slik gjør du:

  1. Bland Loprofin mix ogg eggerstatning i en bolle. Tilsett gurkemeie oog salt og bland sammen.
  2. Bland inn vann og olje. Fortsett å elte med hendene til du får en jevn deig.
  3. La pastadeigen hvile i 10 minutter
  4. Skrell gresskaret og skjær det i biter. Kok bitene i saltet vann i ca. 10 minutter. La bitene renne av seg og mos de med en gaffel i en dyp tallernen.
  5. Tilsett Loprofin eggerstatning og kremost, deretter krydderet og bland alt med en gaffel til en jevn blanding.
  6. Kjevle ut deigen mellom to bakepapir til den blir tynn. Du kan også bruke en pastamaskin hvis du har. Skjær ut sirkler med kniv, eller bruk et pastastempel hvis du har det.
  7. Legg ca. 1 teskje med fyll på halvparten av pastabitene. Legg pastabitene uten fyll over fyllet og press kantene godt sammen.
  8. Kok de fylte ravioliene i omganger i en stor kjele med kokende vann med salt i 8-10 minutter. Ta bitene opp av vannet med en hullsleiv og legg på en tallerken.
  9. Drypp over olivenolje eller trøffelolje før servering.