• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Provencalsk krydderbrød (lavprotein)

Dette smakfulle provençalske krydderbrødet passer perfekt til lunsj eller som en snacks.

Oppskriften gir 1 brød og inneholder 7,1 g protein og 265 mg phe (10,6 enheter). Hvis brødet skjæres i 10 skiver eller du lager 10 rundstrykker gir det 0,71 g protein og 26,5 mg phe per skive/rundstykke (1 enhet).

Kokkens tips

  • Smaker godt i kombinasjon med fersk aioli eller med proteinfattig ost som pålegg
  • Steking: Du kan steke brødet i stekovn eller i en brødbakemaskin. Mengdene forblir uendret. Velg glutenfritt program på brødbakemaskinen. Tilberedning i en brødbakemaskin krever 5 minutters tilberedning, hvoretter brødet må steke i 1 time og 50 minutter.
  • Oppbevaringsråd: Lag brødet en gang i uken. Den er egnet for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter ned stekedatoen og mengden protein den inneholder på fryseposen.

 

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er regnet med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en hel eske). Spar litt til utbakingen.
  • 400 g vann
  • 30 g vegetabilsk olje
  • 30 g provençalske urter (f.eks. oregano, rosmarin, timian, basilikum, fennikel)
  • 8,5 g tørrgjær (posen som er i esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • 1 g salt

Slik gjør du:

  1. Bland Loprofin Mix, gjær og salt i en bakebolle. Spar litt til utbakingen.
  2. Tilsett olje og vann og bland med mikseren først på en lav innstilling og senere på en moderat innstilling til den blir en fast og fin deig.
  3. Tilsett provençalske urter og bland dem godt inn i deigen
  4. Fordel deigen utover i en brødform, eller som et rundt brød på et bakepapir. Du kan isteden for å lage brød, lage 10 rundstykker.
  5. Dekk til med aluminiumsfolie og la heve i 30 minutter i et varmt rom
  6. Forvarm ovnen til 220 °C (varmluft)
  7. Stek brødet i 30 minutter (10-15 minutter for rundstykker)
  8. Avkjøl på rist