• Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Potetpannekake med stekte limeeplebåter og sprø bacon

Tilberedelsestid:
45min

Antall porsjoner:
2 (ca. 6 stk. potetpannekaker)

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

1 dl hvetemel

1 ts salt

2 dl Nutridrink Protein Vanilje

1 egg

500 gram (4-6 stk.) avkjølte kokte poteter

3 ss smør eller flytende margarin

1 pakke (ca. 140 gram) bacon

2 epler

1 ss brunt sukker

Skallet av 1 lime, helst økologisk

2 ss frosne/ferske tyttebær/røde tranebær

 

Fremgangsmåte:

  1. Visp sammen hvetemel, salt og Nutridrink Protein vanilje til en jevn røre. Tilsett egg.
  2. Skrell potetene og riv dem grovt og ha dem i røren. Sett til siden.
  3. Stek bacon i en stekepanne og legg det på en tallerken.
  4. Stek potetpannekakene i matfett i noen minutter på hver side til de er gyllenbrune. Del eplene i båter og finriv skallet av limen. 
  5. Stek eplebåtene i smør i en kasserolle eller i en liten stekepanne og strø på brunt sukker og limeskall.
  6. Server potetpannekakene med stekte eplebåter og bacon. Strø på syrlige bær.