• Lunsj
  • Middag
  • Ketogen diett og epilepsi

Pizza med ost og tomat (ketogen diett)

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt for deg. Husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

30 minutter (inkludert steketid på 10-20 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon, en pizza.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 165 °C.

Pizzabunn

  • Bland KetoCal pulver og hvetemel med olje, pisket egg og vann i en liten bolle slik at det blir en deig.
  • Legg deigen på et lett smurt stekebrett og trykk eller kjevle den ut til en rund form.

Fyll

  • Bland tomater, tomatpuré, ost (og eventuelt grønne oliven) i en bolle.
  • Bre fyllet utover bunnen og strø med urtekrydder.

Steking

  • Stekes i 10–20 minutter, til pizzaen er gyllen.

Ratio

Ratio
Pizzadeig 4.1  3.1  2.1 
Pisket egg g 12 12 12
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 23 20 16
Hvetemel g 0 3 8
Olje g 16 15 14
Vann g 5 5 5
Pizzafyll
Hermetiske tomater g 20 20 30
Grønne oliven g  0 0 10
Tomatpuré g 2 2 2
Revet gulost (ca. 28% fett) g 5 5 5
Tørkede urter f.eks. oregano eller rosmarin
Næringsinnhold
kcal 346 326 233
Fett g 34,4 31,4 20,6
Karbohydrater g 1,8 3,4 6
Protein g 6,5 6,4 4,9

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Se hvordan du lager Pizza med tomat og ost

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for deg som er interessert i ketogen diett eller allerede står på ketogen diett. Her finner du informasjon om hva ketogen diett er og du kan høre historier om hvordan ketogen diett har hatt effekt hos enkelte. Først og fremst håper vi at du får inspirasjon og ideer til matlaging fra våre oppskrifter og matlagingsfilmer.

Abonner!