• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Pizza calzone (lavprotein)

Den proteinfattige pizzaen Calzone er enkel å tilberede, og du kan fylle den med grønnsaker etter eget valg. Denne Calzonen er fylt med squash, basilikum, oregano og tomatsaus.

Oppskriften holder til 1 pizza og inneholder 2.3 g protein og 78 mg phe (litt i overkant av 3 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 ts bakepulver
  • 75 g Loprofin Mix + 20 g for bearbeiding av deigen
  • 2,5 g Loprofin Eggerstatning
  • En klype salt
  • 2,5 g usaltet romtemperert smør
  • 50 ml vann (romtemperert)
  • 50 g squash
  • tomatsaus (se oppskrift pizza med tomat, basilikum og oregano)
  • 1/4 ts oregano
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du:

  1. Bland Loprofin Mix, eggerstatning og bakepulver i en bakebolle. Del smøret i små biter og tilsett melblandingen. Elt sammen.
  2. Varm vann sammen på en lett melet overflate i 30 sekunder. Deigen skal være glatt og fin. Du trenger ikke kjøkkenmaskin.
  3. Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til en rund fasong på ca. 22 cm. Legg deigen på en stekeplate med bakepapir (etter å ha penslet papiret med olje først).
  4. Skjær squash i skiver. Fordel tomatsaus og squash på halvparten av deigen, la 1 cm ytterst være uten fyll.
  5. Fukt kanten, brett deretter halvparten av deigen av den andre delen uten fyll og press deigen sammen på kantene av platen.
  6. Pensle overflaten på deigen med litt olivenolje. Stek i 15 minutter i en forvarmet ovn på 220 °C til pizzaen er gyllenbrun.