• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Pitabrød

Du kan tilberede disse lavprotein pitabrødene med ulikt innhold. Grunnoppskriften er enkel å tilberede.

Oppskriften gir 6 pitabrød med totalt proteininnhold på 3,8 gram protein, 100 mg phe (4 enheter). Ett pitabrød inneholder 0,63 g protein og 16,7 mg phe (litt i underkant av 1 enhet).

Kokkens tips

  • Innhold med greske smaker: bland salater, tomatbiter, revet hvitkål, tilberedt og kuttet kjøtterstatning, grønne eller svarte oliven, myke løkringer, tzatziki eller hvitløksaus …. Velg det du foretrekker!
  • Oppbevaringsråd: De er egnet for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse pitabrødene umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter på fryseposen stekedatoen og mengden protein den inneholder

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 250 g Loprofin Mix (1/2 eske)
  • 180 ml vann
  • 3 ss olivenolje
  • 8,5 g tørrgjær (posen i Mix-esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • En klype salt
  1. Bland Loprofin Mix, gjær, salt, olje og vann i en bolle. Bland for hånd eller mikser i 1 minutt til deigen er fin og glatt.
  2. Dekk bollen med et rent håndkle og la deigen heve på et lunt sted i 20 minutter, til den har omtrent doblet seg i størrelse
  3. Forvarm ovnen til 200 °C
  4. Elt deigen til den har en jevn konsistens
  5. Del deigen i 6 deler og legg de på en stekeplate eller arbeidsbrett drysset med Loprofin Mix.
  6. Arbeid deigen lett med håndflaten støvet med mel, flat deigen slik at du danner en oval på ca 17 cm x 12 cm.
  7. Legg pitaene på stekebrettet kledd med bakepapir uten at deigbitene berører hverandre og stek under grillen i 1-2 minutter. Snu pitaen og la de steke i ytterligere 1-2 minutter.
  8. Bruk en skarp spiss kniv for å åpne pitabrødene for å lage en «lomme» i brødet.
  9. Fyll med innhold etter eget ønske!
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.