• Middag
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Pasta Rosso med Loprofin Tagliatelle (lavprotein)

Her er oppskriften som Nutricia Sverige laget på Cook along i høst, Pasta Rosso. Se hele opptaket på vår YouTube kanal: Nutricia lavprotein – Norge.

Oppskriften gir 0,8 g protein/dl saus hvis du velger Loprofin Drink LQ, ca. 32 mg phe
Med havrefløte blir det ca. 0,9 g protein/dl saus, dvs. ca. 36 mg phe*
Med créme fraiche: ca. 1,1 g protein/dl saus, dvs. ca. 44 mg phe*

Vi har brukt Loprofin Tagliatelle i filmen, men du kan gjerne velge en annen pastavariant.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
*Nøyaktig phe-innhold varierer avhengig av valg av produkt.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 gul løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • Olivenolje til steking
  • 1 gulrot (ca. 70 g)
  • 2 paprika, gjerne en rød og en gul (ca. 200 gram totalt)
  • 400 g finhakket tomat (1 boks)
  • Enten a) 1 dl Loprofin Drink LQ eller b) 1 dl havrefløte eller c) 1 dl crème fraiche
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper, gjerne nymalt
  • Eventuelt litt cayennepepper
  • Loprofin Tagliatelle for ønsket antall porsjoner.

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og stek på lav varme slik at løken blir blank og gjennomsiktig uten å få for mye farge. La det gjerne steke i 10-15 minutter så får smaken i løken til å utvikle seg.
  2. Riv gulroten og skjær paprikaen i biter og tilsett stekepannen. La det steke sammen i noen minutter. Tilsett mer olje hvis det blir tørt i pannen. Spesielt hvis du lager retten med Loprofin drink LQ kan du godt bruke mer olje siden resten av ingrediensene har lavt innhold av fett.
  3. Hell over hakket tomat og Loprofin Drink LQ/havrefløte/crème fraiche. Tilsett buljongterningen og la det koke opp. La det putre under lokk på gløtt i ca. 5 minutter, eller gjerne lenger.
  4. Kok i mellomtiden opp vann til pastaen og la pastaen koke som anvist på pakken.
  5. Når sausen har putret ferdig kan du tilsette oregano. Smuldre krydderet i hånden så smaker det enda mer.
  6. Bland sausen slik at den blir kremet og glatt, bruk gjerne en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt aromatisk cayennepepper om du ønsker at sausen skal bli sterkere.
  7. Server sausen til den nykokte pastaen, gjerne med en sitronskive eller olivenolje med sitronsmak til å dryppe over. Det smaker også godt med noen grove kjeks til.

Se opptaket fra Cook along her