• Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Ovnsbakt dill- og tomatlaks med bulgur

Tilberedelsestid:
45min

Antall porsjoner:
2

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

2 dl Nutridrink Protein Aprikos

1 dl kremfløte

1 ss konsentrert skalldyrkraft

2 ss tomatpuré

1 ts sambal oelek

2 ts konsentrert sitronsaft på flaske eller fra fersk

sitron

½ dl fersk/fryst hakket dill

2 laksefileter

8 cherrytomater

¾ dl revet ost

2 porsjoner bulgur/byggris/couscous/ris

1 dl små grønne erter

salt

hvit pepper

 

Tilbehør

fersk dill

sitronbåter

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Bland sammen Nutridrink Protein aprikos, kraft, tomatpuré, sambal oelek, sitronsaft og dill til en saus. Ha i salt og pepper.
  3. Legg laksen i en ildfast form og hell over sausen. Del tomatene og fisken. Strø over revet ost. Gratiner laksen i ovnen i ca. 20-25 minutter. Samtidig koker du bulgur etter anvisningen på pakningen.
  4. Server laksen med bulgur og salat. Pynt med grønne erter, fersk dill og sitronbåter.