• Dessert
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Ostekake med jordbær

Tilberedelsestid:
30-40 min.

Antall porsjoner:
ca.
10 stykker à 135 g

Energifordeling pr. porsjon (135 g):
Energi 501 kcal, Protein 6,7 g, Karbohydrat 41,1 g, Fett 34,4 g, Kostfiber 1,9 g

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

250 g Kornmo kjeks

125 g smør

200 g Philadelphia smøreost (original)

1 vaniljestang (frøene)

¼ dl sitronsaft

150 g sukker

100 g jordbærsyltetøy

3 ¾ dl kremfløte

1 fl. Nutridrink Compact Protein Jordbær

3 gelatinplater

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

  1. Kjeksene puttes i en frysepose. Press ut luften og lag en knute på posen. 
  2. Legg posen på benken eller en fjøl. Bruk en kjevle til å knuse kjeksen godt. 
  3. Smelt smøret i en kasserolle. 
  4. Ha i de knuste kjeksene og bland godt sammen. 
  5. Hell blandingen i bunnen av en kakeform på 25-30 cm og trykk bunnen flat med fingrene. 
  6. Sett formen i kjøleskapet mens du lager kakefyllet.

Ostekakefyll:

  1. Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Ha osten i en bolle og mos den med en gaffel. 
  3. Ta ut vaniljefrøene av vaniljestangen og ha dem i osten sammen med sukker og sitronsaft.
  4. Syltetøyet presses gjennom et dørslag slik at steinene fjernes.
  5. Pisk fløten. 
  6. Gelatinen smeltes over et vannbad med kokende vann. 
  7. Ha noen spiseskjeer med krem i den smeltede gelatinen. I begynnelsen blir blandingen flytende. Ha i flere spiseskjeer med den piskede kremen inntil all kremen er blandet med gelatinen. Kremen vendes sammen med ostemassen. Fordel fyllet over kakebunnen. Settes i kjøleskapet i et par timer slik at kaken stivner før servering.