• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Minestronesuppe (lavprotein)

Minestronesuppen er en ekte italiensk måltidssuppe. Denne suppen er laget på basis av ulike grønnsaker og med Loprofin Fusilli pastaskruer. Du kan variere grønnsakene og pastatypene etter det du foretrekker.

Suppen smaker godt med mexikansk krydderbrød til. Oppskriften på denne finner du her

Oppskriften gir 1 porsjon og inneholder 4,6 g protein og 140 mg phe (5,6 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1/2 søtpotet (50 g)
  • 1 liten gulrot (50 g)
  • 1 stangselleri (50 g)
  • 1/2 løk (20 g)
  • 1 kvart kålrot (25 g)
  • 25 g sopp
  • 25 g strimlet kål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 lite fedd knust hvitløk (5 g)
  • 1 ts tomatpuré (5 g)
  • 3 dl grønnsakkraft
  • 100 g finhakkede tomater
  • 40 g ukokt Loprofin Fusilli
  • Fersk basilikum

Slik gjør du:

  1. Del opp alle grønnsakene
  2. Varm oljen i en stor panne og fres løk, hvitløk og sopp over høy varme i 5 minutter til ingrediensene er myke
  3. Tilsett selleri, søtpotet, kålrot, tomatpuré, tomater, gulrøtter og kraft og kok opp
  4. Reduser varmen, legg over et lokk på pannen og la det småkoke i 10 minutter
  5. Tilsett Loprofin fusilli og kok i ytterligere 10 minutter og tilsett kålen de siste 2 minuttene. Spe med mer kraft hvis ønskelig.
  6. Smak til med salt og pepper og server med fersk basilikum på toppen
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.