• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Mexikansk krydderbrød (lavprotein)

Leter du etter noe annet enn det tradisjonelle hvite brødet? Prøv ut dette brødet med meksikanske krydder.

Oppskriften gir 1 brød (10 skiver) eller 10 rundstykker og inneholder 6,2 gram protein og 220 mg phe. Dette gir 0,62 gram per skive / 22 mg phe (1 enhet per skive/rundstykke).

Kokkens tips

  • Smaker godt i kombinasjon med aioli eller til minestronesuppe
  • Steking: Du kan steke brødet i stekovn eller i en brødbakemaskin. Mengdene forblir uendret. Velg glutenfritt program på brødbakemaskinen. Tilberedning i en brødbakemaskin krever 5 minutters tilberedning, hvoretter brødet må steke i ca. 1 time og 50 minutter.
  • Oppbevaringsråd: Lag brødet en gang i uken. Den er egnet for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter på fryseposen stekedatoen og mengden protein den inneholder.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en eske). Hold igjen litt til utbakingen.
  • 400 g vann
  • 40 g meksikansk krydderblanding, (evt. fersk chili, hvitløk, paprika, koriander, lime eller spisskummen)
  • 30 g vegetabilsk olje
  • 8,5 g tørrgjær (posen i esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • 1 g salt

Slik gjør du:

  1. Bland Loprofin Mix, gjær og salt i en bakebolle, spar litt mel til utbakingen
  2. Tilsett olje og vann og elt sammen med en kjøkkenmaskin, eller for hånd
  3. Tilsett de meksikanske krydderne og bland dem godt inn i deigen.
  4. Dekk til og la heve i 30 minutter i et varmt rom
  5. Forvarm ovnen til 220 °C
  6. Form deigen til et brød og legg i en smurt brødform. Du kan istedenfor å lage ett brød lage 10 rundstykker av deigen.
  7. Stek brødet i 30 minutter (10-15 minutter for rundstykker)
  8. Avkjøl på rist
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.