• Middag
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Makaronigrateng (lavprotein)

Oppskriften gir 1 porsjon

Oppskriften gir 2 gram protein og 81 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 100 g (ukokt) Loprofin-pasta, f.eks. makaroni
  • 0,5 dl Gryr Matfløyel
  • 1–2 ss aioli
  • 1 krm gurkemeie (for fargens skyld, kan utelates)
  • 1 krm oregano (smuldre det opp i hånden så smaker det mer!)
  • 1 ts grønnsaksfond (ca. 5 g)
  • en neve små tomater (ca. 60g)

Frisk basilikum til serveringen

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader
  2. Kok makaronien noe kortere tid enn anvist på pakken, bare 5 minutter. Dette fordi den siden skal mykne ferdig sammen med sausen i ovnen.
  3. Del tomatene i to
  4. Bland sammen alle ingrediensene og legg i en ildfast form.
  5. Gratiner i midten av ovnen i ca. 15 minutter slik at tomatene retter å bli ovnsbakte

Tips! Denne kan du gjerne lage en større porsjon av og fryse ned.