• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Loprofin grunnoppskrift (lavprotein)

Her deler vi grunnoppskriften fra vår engelske Nutriciakokk, Chef Derek. Han foretrekker å bruke delfiafett (lard) i oppskriften isteden for smør/olje. Han syns at konsistensen blir ennå bedre. Han bruker grunnoppskriften som basis for å lage bl.a. brød, brødpinner, hamburgerbrød, wraps, bagels og rundstykker.

Oppskriften gir 1 loff/brød eller 8 rundstykker og inneholder 4,7 g protein og 125 mg phe (5 enheter). Hvis brødet deles i 8 skiver/8 rundstykker blir det 0,58 g protein og 15,6 mg phe (0,6 enhet) pr stk.

Brødet kan fryses.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold fra fenylalanin fra Loprofin Mix er ikke regnet med i innholdet.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 250 g Loprofin Mix (en halv eske). Du trenger også litt til utbakingen.
  • 200 ml Loprofin drink LQ (en kartong)
  • 25 gram delfiafett i terninger
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 10 gram psyllium husk
  • En pakke tørrgjær (8,5 gram). Den som følger med Mix-pakken inneholder 8,5 gram.

Slik gjør du:

  1. Bland psyllium husk med Loprofin drink LQ og la det tykne i 10 minutter
  2. Smuldre delfiafettet inn i melet
  3. Tilsett sukker, salt, gjær og melk/psyllium-blandingen til melet og elt sammen til en deig. La kjøkkenmaskinen bruke god tid på eltingen.
  4. Dekk til bakebollen og la den stå på et lunt sted til deigen dobles i størrelse.
  5. Ha deigen over på et arbeidsbord med mel under. Elt og form deigen til en tykk pølse.
  6. Legg deigen i en smurt brødform, ikke for stor. Dekk til igjen og la stå til deigen har doblet seg. Sett stekeovnen på 170°C mot slutten av hevetiden.
  7. Stek brødet i 30-40 minutter til det er gyllent på toppen
  8. For å teste ut om det er ferdigstekt, skal det høres hul ut når du banker lett på undersiden av brødet
  9. Avkjøles på rist