- PKU
- TYR
- MSUD
- MMA/PA
- GA1
- IVA
- HCU
Loprofin grunnoppskrift for brød/loff
Denne grunnoppskriften brukes til å bake hvitt brød/loff med lite protein. Brødoppskriften er enkel å tilberede og danner grunnlag for baking av andre typer brød.
Oppskriften gir 1 brød (12 skiver) og inneholder 3,8 gram protein og 100 mg phe (4 enheter). Ved 12 skiver gir det 0,31 g protein og 8,3 mg phe per skive (1/3 enheter). Lager du 8 rundstykker inneholder hvert rundstykke 1/2 enhet.
Kokkent tips:
- Tilsett korn etter eget valg om ønskelig og i overenstemmels med diettanbefalinger fra din kef
- Grunnoppskrift kan også brukes til tilberedning av wraps, nanbrød, brødpinner, bagels, etc.
- Steking: Du kan steke brødet i stekovn eller i en brødbakemaskin. Mengdene forblir uendret. Velg glutenfritt program på brødbakemaskinen. Tilberedning i en brødbakemaskin krever 5 minutters tilberedning, hvoretter brødet må steke i 1 time og 50 minutter.
- Oppbevaringsråd: Bak brødet f.eks. en gang i uken. Den egner seg for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter at det kommer ut av ovnen slik at det beholder sin smidighet. Hvis nødvendig, noter ned stekedatoen og mengden protein den inneholder på fryseposen.
Etter tips fra vår engelske Nutriciakokk, Chef Derek, deler vi hans foretrukne grunnoppskrift på Loprofin loff/brød. Den er med delfiafett isteden for smør/olje. Se den her.
Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.