• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Lasagne (lavprotein)

Lasagne kan du lage med de grønnsakene du liker best og som er i sesong! I denne valgte vi gulrot, squash, paprika, kål, tomater og løk.

Dette er en stor oppskrift på 4-6 porsjoner. Lasagnen holder seg godt i kjøleskapet noen dager og den kan også fryses.

Hele oppksriftein inneholder 16 g protein og 640 mg phe (25 enheter). En porsjon (ved 6 porsjoner) gir 2,6 g protein og 106 mg phe (i overkant av 4 enheter)

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 1 kg grønnsaker, f.eks. 1 løk, 1 squash, 2 gulrøtter, 2 paprikaer, 100 g kål og noen cherrytomater
  • 3 fedd hvitløk
  • Olivenolje til å steke i
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl havrekremfløte
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • Salt og pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 11-12 Loprofin lasagneplater

Slik gjør du:

  1. Sett stekovnen på 225°C
  2. Del opp løk og hvitløk i små biter.
  3. Varm opp en stekepanne med olje og stek løk og hvitløk på svak varme slik at løken blir blank, og smakene får utvikle seg.
  4. Del opp squash og paprika i terninger og grovriv gulrøttene. Strimle kålen. Stek det så sammen med løken.
  5. Hell over de hakkede tomatene og havrekremfløten, tilsett buljongterningene og la det småkoke i noen minutter. Du har nå en halvtykk saus. Spe på med vann hvis du synes sausen er for tykk.
  6. Smak til med oregano, salt og pepper. Du kan smuldre den tørre oreganoen i hånden før den tilsettes, da blir det mer smak av den.
  7. Kok opp en liter vann med en teskje olje i og forkok lasagneplatene i 5 min, ta kun noen få om gangen. La de renne av seg etterpå.
  8. Legg lagvis saus og plater i en smurt ildfast form 20 x 30 cm. Begynn og slutt med sausen.
  9. Del cherrytomatene i to og legg de som pynt på toppen.
  10. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den har fått en fin farge.
  11. Drypp gjerne noen dråper olje over, f.eks. chiliolje eller sitronolje. Frisk basilikum smaker også godt til.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.