• Lunsj
  • Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne
  • Snack

Lapper med rogn, dill og rømme

Tilberedelsestid:
60min

Antall porsjoner:
4 (ca. 20 stk. lapper)

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

Lapper

15 gram gjær

2 dl Nutridrink Protein Vanilje

½ dl matfløte

½ ts salt

1 egg (eggeplomme og eggehviten separeres)

1 ½ dl bokhvetemel

1 dl hvetemel

¾ dl fløte

 

Tilbehør

2 dl rømme eller crème fraiche

150 gram rogn

1 rødløk

1 sitron

knippe dill

ev. røkt/gravet laks som tilbehør

 

Til steking

3 ss smør eller flytende margarin

 

Fremgangsmåte:

  1. Varm Nutridrink Protein vanilje og matfløte i en kasserolle til det fingervarmt (37 C).
  2. Smuldre gjæren i en skål og hell over den lunkne væsken. Rør ut gjæren.
  3. Tilsett salt, eggeplomme, bokhvetemel og hvetemel. Rør godt til du har en jevn røre uten klumper.
  4. Tilsett fløten og rør om. La det stå og gjære i 25 minutter. Imens gjør du klart tilbehøret.
  5. Skrell og finhakk rødløken, skjær sitronen i båter og renn av rognen i et dørslag.
  6. Visp eggehviten stiv og vend den inn i røren. Stek lappene i smør på en takke eller stekepanne i noen minutter på hver side.
  7. Server lappene med det gode tilbehøret.