• Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Kremet estragonkylling med ris

Tilberedelsestid:
40min

Antall porsjoner:
2

Vurder denne oppskriften
1 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

2 porsjoner ris (valgfri sort)

1-2 kyllingfileter (1 stor eller 2 mindre)

1 ss smør eller flytende margarin

1 ½ ss dijonsennep

1 dl kremfløte

1 ss konsentrert kjøttkraft

1 ss soyasaus

½ ts sambal oelek

1 ts tørket estragon eller 1 ss fersk hakket estragon

2 dl Nutridrink Protein Vanilje

1 ss Maizena-jevning

salt

svart pepper

hakket bladpersille til pynt

 

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris som anvist på pakningen.
  2. Skjær kyllingfileten i små biter eller strimler. Stek kyllingen gyllenbrun i matfett i noen minutter på hver side. Ha på salt og pepper. Bland i dijonsennep og stek ett minutt til.
  3. Hell i kremfløte, kraft, soyasaus, sambal oelek og estragon i stekepannen. 
  4. La det småkoke i 5 minutter på svak varme. 
  5. Rør i Nutridrink Protein vanilje og maizena-jevning og småkok videre på svak varme i ytterligere to minutter til alt tykner. NB! For sterk varme gjør sausen kornete.
  6. Server kyllinggryten med ris og salat. Pynt med hakket persille.
  7. Tips! I stedet for ris: Kok fersk tagliatelle/pasta og bland i estragonkyllingen og revet parmesanost.