Kokosflarn – lavprotein

Koksflarn med lite protein.

Oppskriften gir 1,1 g protein og 16.2 mg phe (0,6 enheter) for ett flarn.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 100 g margarin
  • 2 dl kokosmasse
  • 2 dl sukker (180 g)
  • 2 ss lys sirup (32 g)
  • 1/2 dl Oatly havrefløte (50 g)
  • 6 ss Loprofin Mix (lavproteinmel)

Slik gjør du:

  1. Smelt margarinen og la den kjølne noe
  2. Rist kokosmassen i ovnen på 175 grader, til den blir gyllenbrun. Vend om av og til og følg med, den kan fort gå fra gyllen til brent.
  3. Bland alle ingrediensene sammen og legg ut teskje store klumper på bakepapir på et stekebrett. Kakene flyter utover, så maks 9 stk. pr. brett
  4. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca. 5-6 minutter. Hvis kakene flyter sammen under steking, så ta de fra hverandre umiddelbart etter at brettet er tatt ut av ovnen.
  5. Du kan la kakene være flate, eller forme de mens de er varme.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.