• Middag
  • Ketogen diett og epilepsi

Karrigryte med sjampinjong og spinat (ketogen diett)

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt ratio for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Tilberedningstid:

25 minutter (inkludert steketid på 10-15 min)

Antall:

Oppskriften gir en porsjon.

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Slik gjør du:

  1. Hell olivenolje i en stekepanne. Tilsett sjampinjong i skiver, strimlet paprika, vårløk i ringer og tomatpuré og fres dette på middels varme i 5 minutter.
  2. Tilsett tomater i terninger, karripulver og spinat (samt eventuelt poteter i tynne skiver) og la det surre videre på svak varme i 10–15 minutter.
  3. Bland sammen KetoCal pulver og vann og rør det inn i gryten. Tilsett dette etter koking da KetoCal ikke skal kokes.

Ratio

Ratio
4.1  3.1  2.1 
Sjampinjong g 12 12 20
Grønn paprika g  12 12 12
Vårløk g  5 5 5
Tomatpuré g  1 1 1
Tomater g  30 30 30
Spinat g 18 20 20
Poteter g 0 10 30
KetoCal 4:1 nøytral pulver g 16 14 11
Olivenolje g 14 14 14
Karripulver g  1 1 1
Vann g 5 5 5
Næringsinnhold
kcal 257 252 248
Fett g 25,3 23,9 21,9
Karbohydrater g 2 3,7 7
Protein g 3,9 3,9 4,1

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.

Karrigryte med sjampinjong og spinat

Velkommen til Nutricias YouTube-kanal for deg som er interessert i ketogen diett eller allerede står på ketogen diett. Her finner du informasjon om hva ketogen diett er og du kan høre historier om hvordan ketogen diett har hatt effekt hos enkelte. Først og fremst håper vi at du får inspirasjon og ideer til matlaging fra våre oppskrifter og matlagingsfilmer.

Abonner!