• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Kanelmuffins (lavprotein)

Med denne oppskriften kan du enkelt tilberede kanelmuffins med lite protein. Ideell som dessert, i matboksen sammen med frukt & bær eller til bursdager.

Oppskriften gir 12 muffins og inneholder 3,8 g protein og 100 mg phe. Per muffins blir det 0,31 g protein og 8,3 mg phe (1/3 enhet).

 

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en hel eske)
  • 400 ml vann
  • 40 g smør
  • 3 ss solsikkeolje
  • 2 ss lysebrunt strøsukker
  • 2 ts kanel
  • 8,5 g tørrgjær (posen i Mix-esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • En liten teskje vaniljeekstrakt
  • En dash med solsikkeolje til smøring av muffinsformene
  • En klype salt

Slik gjør du:

  1. Ha Loprofin Mix og gjæren i en bakebolle og bland sammen. Tilsett en klype salt.
  2. Mål opp 400 ml lunkent vann. Tilsett 3 ss solsikkeolje og en liten teskje vaniljeessens i vannet.
  3. Bland vannblandingen inn i Loprofin Mix-blandingen på laveste hastighet i ca. 2 minutter. Sett deretter mikseren på middels hastighet og la gå i ytterligere 2 minutter for en jevn røre.
  4. Smør 12 muffinsformer med solsikkeolje eller bruk silikonformer. Fordel røren i formene.
  5. Fukt et kjøkkenhåndkle, legg det over formene og la muffinsene heve i 15 minutter i romtemperatur.
  6. Forvarm ovnen til 220 °C for en tradisjonell ovn og til 200 °C for varmluftsovn.
  7. Smelt smøret i en kjele (eller hurtig i mikrobølgeovnen). Pensle muffinsene med smeltet smør. Bland strøsukker og kanel og dryss over muffinsene.
  8. Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  9. Avkjøles på rist.
Loprofin-serien fra Nutricia er til kostbehandling av medfødte metabolske sykdommer som krever proteinredusert kost.