• Lunsj
  • Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Kanel- og eplegrøt med pasta og eple (lavprotein)

Oppskriften gir 0,42 g protein og 11,5 mg phe.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

  • 20 gram Loprofin makaroni
  • 1 dl PKU melk
  • 2 ss vann
  • 30 gram eple
  • 2 ts margarin
  • kanel, sukker og kardemomme

Slik gjør du:

  1. Del makaroniene til biter (på størrelse med couscous) i en morter.
  2. Del eplet i terninger.
  3. Smelt 1 ts margarin i en stekepanne, stek eplet med kanel, sukker og kardemomme i 2 -3 minutter
  4. Bland makaroni, PKU melk og vann i en kjele og kok opp under omrøring. La koke på svak varme i noen minutter til den tykner.
  5. Tilsett eple og kok videre i noen minutter. Hvis grøten blir for tykk kan du spe ut med litt vann.
  6. Bland inn 1 ts matfett og la grøten avkjøles til spisetemperatur