• Dessert
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Jordbærfromage

Tilberedelsestid:
20-30 min.

Kjøletid:
2 timer.

Antall porsjoner:
ca. 2 porsjoner à 250 g

Energifordeling pr. porsjon (284 g):
Energi 683 kcal, Protein 15,8 g, Karbohydrat 53,6 g, Fett 45,0 g, Kostfiber 1,3 g

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

125 g frosne jordbær

2 dl kremfløte

1/2 dl yoghurt

60 g sukker

4 gelatinplater

½ vaniljestang (frøene)

1 fl. Nutridrink Compact Protein Jordbær

 

Fremgangsmåte:

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Pisk krem. Kjør yoghurt, tinte jordbær, sukker og vaniljekornene i en blender. 
  2. Gelatinen smeltes i en kasserolle (må ikke koke) og tilsettes i jordbærblandingen.
  3. Vend forsiktig inn kremen. 
  4. Fordel fromagen i to begre som rommer 2-3 dl og sett de til avkjøling i kjøleskapet i et par timer. 
  5. Kan serveres med krem. Kan fryses.