• Frokost
  • Lunsj
  • Middag
  • Sjeldne medfødte metabolske sykdommer
  • Dessert
  • Snack
  • PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Gulrotmuffins med kanel og sprø Loprofin loops (lavprotein)

Gulrotmuffins med lite protein.

Oppskriften gir 12 muffins.

Hele oppskriften på ca. 12 muffins gir 2,5 g protein og 100 mg fenylalanin. En muffins gir 0,2 g protein og 8,3 mg fenylalanin.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn

 

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Til oppskriften trenger du:

4 dl lavproteinmel
3 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts Loprofin eggerstatning
1 ts kanel
1 krm salt
1 dl finrevet gulrot (ca. 50 g)
1 dl flytende olje med nøytral smak (f.eks. rapsolje)
2 dl Loprofin PKU melk
1-2 dl Loprofin Loops som topping
12 muffinsformer

Slik gjør du:

  1. Start med å sette ovnen på 225 grader.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, unntatt Loprofin loopsen. Riv gulroten fint og bland denne med de tørre ingrediensene sammen med olje og PKU melk. Bland sammen til en jevn røre.
  3. Fordel røren i muffinsformene, omtrent en halv dl per form. Det er enkelt med muffinsformer som kan stå i en muffinspanne. Topp med Loprofin Loops og trykk de lett ned slik at de festes.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de kjennes gjennomstekt og loopsene har litt farge. Serveres umiddelbart. Muffinsene kan gjerne fryses.

Se hvordan du lager gulrotmuffins med kanel

Velkommen til Nutricia’s YouTube kanal for deg som står på lavproteindiett. Her kan du finne velsmakende og inspirerende oppskrifter. Klikk på abonner for å holde deg oppdatert når nytt innhold legges ut.

Abonner!