• Ketogen diett og epilepsi

Grøt (ketogen diett)

Oppskriften er tilpasset ulike ratio (ratio = fett i forhold til karbohydrater + protein) for å kunne tilpasses så mange som mulig.

Næringsinnholdet i denne retten varierer avhengig av hvilken ratio du velger. Spør din kliniske ernæringsfysiolog hva som er korrekt for deg. Og husk å alltid veie alle ingrediensene nøyaktig.

Oppskriften gir en porsjon.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Slik gjør du:

  1. Bland potetfiber, psyllium, KetoCal, kruskakli og vann og rør sammen i en kjele.
  2. Tilsett soyadrikk og rapsolje, bland sammen og varm opp.
  3. Psyllium er tilsatt for at grøten skal tykne.
  4. La grøten tykne til ønsket konsistens.

Ratio

Ratio
4.1  3.1  2.1 
Soyadrikk uten sukker, f.eks. Alpro uten sukker g 50 110 250
Pofiber potetfiber g 7 7 7
Kruskakli/hvetekli  g 3 3 3
Psyllium husk g 3 3 3
Rapsolje g 17 17 17
KetoCal 4:1 pulver (nøytral eller vanilje) g 5 5 5
Vann g 200 150
Næringsinnhold
kcal  233  253 297
Fett g  21,6 22,7  25,2
Karbohydrater g  2,2 2,3 2,6
Protein g  3,3 5,2 9,9 

Næringsinnholdet kan variere avhengig av hvilke produkter og råvarer du velger.