• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Focaccia med hvitløk og rosmarin (lavprotein)

Leter du etter det ideelle hvitløksbrødet med lite protein? Med denne oppskriften kan du lage en deilig hvitløk- og rosmarinbasert focaccia på kort tid.

Oppskriften gir 1 brød (10 porsjoner) og inneholder 4,4 g protein og 119 mg phe (4,7 enheter). Ved 10 porsjoner inneholder hver porsjon 0,44 g protein og 12 mg phe ( 1/2 enhet).

Kokkens tips

  • Kan spises som lunsj eller forrett.
  • Steking: Du kan steke brødet i stekovn eller i en brødbakemaskin. Mengdene forblir uendret. Velg glutenfritt program på brødbakemaskinen. Tilberedning i en brødbakemaskin krever 5 minutters tilberedning, hvoretter brødet må steke i 1 time og 50 minutter.
  • Oppbevaringsråd: Lag brødet en gang i uken. Den er egnet for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter ned stekedatoen og mengden protein den inneholder på fryseposen.

 

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet, innholdet fra gjæren er med.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 500 g Loprofin Mix (en eske)
  • 380 ml vann
  • 50 ml olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvister rosmarin
  • 8,5 g tørrgjær (posen i esken inneholder 8,5 g tørrgjær)
  • 6 g salt

Slik gjør du:

  1. Løs opp saltet i lunkent vann.
  2. Bland Loprofin Mix med gjær og olivenolje i en bolle.
  3. Elt deigen ved hjelp av en eltemaskin med deigkrok og tilsett vannet gradvis med det oppløste saltet. Elt på høy hastighet i 5 minutter til den er jevn og smidig. Tilsett knust hvitløk og rosmarin og bland godt.
  4. La deigen heve ved 20 °/25 °C i minst 1 time. Deigen skal da ha doblet seg i størrelse.
  5. Forvarm ovnen til 240 °C (varmluft). Sett vann i en ildfast skål og sett den i ovnen. Dette vil gjøre skorpen på brødet deilig sprø hvis du ønsker det.
  6. Tilsett knust hvitløk og rosmarin ved å trykke de forsiktig ned i deigen.
  7. Legg deigen på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en smurt form. Hell over olivenolje og havsalt.
  8. Stek brødet på 240 °C i 15 minutter.
  9. Senk deretter temperaturen til 220 °C og stek videre i 15 minutter.
  10. Avkjøl på rist.