• Lunsj
  • Middag
  • Vekttap og underernæring hos voksne

Brokkolisuppe med røkt laks og sitronkrutonger

Tilberedelsestid:
30min

Antall porsjoner:
2

Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Ingredienser:

½ gul løk

1 fedd hvitløk

1 ss smør eller flytende margarin

½ dl hvitvin

3 dl hønsebuljong (3 dl vann + 1 ss kyllingkraft

eller ½ hønsebuljongterning)

350 gram fryst brokkoli

1 dl kremfløte

2 dl Nutridrink Protein Vanilje

1 dl fersk/fryst hakket persille

100 gram strimlet røkt laks

1 dl krutonger

1 økologisk sitron (skallet)

noen dråper olivenolje/rapsolje

salt

hvit pepper

ev. fersk persille til pynt

 

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løken lett i en kasserolle uten å brune den.
  2. Tilsett hvitvin og la det småkoke i minutt.
  3. Bland i hønsebuljong, brokkoli og kremfløte. La det småkoke under lokk i 7 minutter.
  4. Tilsett sitronskall og bland det sammen med krutongene og noen dråper olivenolje. Sett til siden.
  5. Ta kasserollen av stekeplaten og hell i Nutridrink Protein vanilje og hakket persille.
  6. Bland suppen rett i kasserollen med en stavmikser. Ha på salt og pepper.
  7. Hell opp i en bolle og pynt med strimlet røkt laks og sitronkrutonger.