• PKU
  • TYR
  • MSUD
  • MMA/PA
  • GA1
  • IVA
  • HCU

Bananbrød (lavprotein)

Nyt dette deilige, proteinfattige bananbrødet til frokost eller som snacks.

Bananbrødet inneholder 2,8 g protein og 97 mg phe (4 enheter).

Kokkens tips

  • Bananbrødet skal holde seg litt fuktig i midten. Røren er også veldig god!
  • Steking: Du kan steke brødet i stekovn eller i en brødbakemaskin. Mengdene forblir uendret. Velg glutenfritt program på brødbakemaskinen. Tilberedning i en brødbakemaskin krever 5 minutters tilberedning, hvoretter brødet må steke i 1 time og 50 minutter.
  • Oppbevaringsråd: Lag brødet en gang i uken. Den er egnet for frysing i opptil 1 måned. Det anbefales å fryse brødet umiddelbart etter steking slik at det beholder sin smidighet. Tips: noter ned stekedatoen og mengden protein den inneholder på fryseposen.

Innhold av protein og fenylalanin kan variere avhengig av valg av råvarer. Innhold av fenylalanin fra Loprofinmelet er ikke regnet med i innholdet.

Nutricias produkter er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn
Vurder denne oppskriften
0 anmeldelser
Del denne oppskriften

Dette trenger du:

  • 230 g Loprofin Mix
  • 120 g lønnesirup
  • 120 g Loprofin Drink LQ
  • 2 modne bananer (2 stk på ca. 120 g uten skall)
  • 70 g revet gulrot
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts eddik
  • 0,75 ts salt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Mos 2 modne bananer i en bakebolle
  3. Tilsett revet gulrot, lønnesirup, Loprofin drink LQ, eddik og vaniljeekstrakt til mosen
  4. Ta en ny bolle og bland Loprofin Mix sammen med de tørre ingrediensene
  5. Bland innholdet i de to bollene sammen og bland sammen
  6. Hell røren i små kakeformer eller en stor brødform (brødet krever litt lenger steketid)
  7. Etter ca. 20 minutter i ovnen, slå av ovnen og la brødet avkjøles i ovnen.